Geen twijfel mogelijk, SPORTEN IS GEZOND. Een waslijst aan voordelen: positief effect op de algemene conditie, het geheugen, de doorbloeding van de organen, spieren en gewrichten, minder kans op hart- en vaatziekten, obesitas, diabetes en ga zo maar door. Voor veel mensen is sporten ook gewoon de manier bij uitstek om te ontspannen. Helaas heeft sporten ook soms negatieve gevolgen. Vroeg of laat kan er een letsel worden opgelopen. Hevige pijn na een val of een verkeerde beweging, is vaak een signaal dat er iets mis is.

Toch ontstaan sportletsels vaak geleidelijk aan. Er is meestal geen zichtbare blessure, maar je kampt wel met pijn of stramheid. Vaak zijn deze klachten te linken aan een repetitieve overbelasting van spieren en gewrichten. Bij het oplopen van deze letsels, is het belangrijk de sportactiviteiten af te stemmen op de ernst van het letsel. Je lichaam dient de kans te krijgen om zich optimaal te herstellen. Wij helpen je hierbij met een aangepast en begeleid oefenschema. Je houdt zo niet alleen je conditie op peil, maar versnelt ook het herstelproces door spieren en gewrichten actief en soepel te houden. Blessurepreventie wordt hoog in het vaandel gedragen om herval te voorkomen.

Vliegwieltraining
Dry Needling
Taping en bandageren

Het toestel Desmotec V. Plus Pininfarina is een compact iso-intertieel trainingsapparaat/ trekapparaat voor oefeningen in open en gesloten keten dat gebruik maakt van vliegwieltechnologie.

 • Vliegwieltraining werkt door middel van het versnellen en afremmen van een vliegwiel dat op een as gemonteerd is. Het gaat om een concentrische fase waarbij het touw ontrolt en de gebruiker het vliegwiel in gang brengt. Tijdens de excentrische fase zal het vliegwiel blijven draaien en rolt het touw zich terug op. De oefening schuilt erin op het juiste moment te anticiperen op de terugkeerbeweging en met een voldoende grote kracht het vliegwiel af te remmen.
 • Deze trainingsvorm is uitermate veilig, aangezien de weerstand nooit hoger is dan hetgeen de patiënt zelf kan genereren.
 • Voordelen van iso-intertiële vliegwieltraining:
  • De weerstand is in elke hoek optimaal
  • Iedere herhaling wordt maximaal uitgevoerd tijdens zowel de excentrische als concentrische fase
  • Door de beweging sneller af te remmen creëert de patiënt een zogenaamde excentrische overload, wat moeilijk te bereiken is met de klassieke trainingstoestellen
  • Multi-directionele en functionele bewegingen zijn mogelijk om te trainen
  • Verbetering van de neuromusculaire controle
  • Motorische coördinatie
  • Voor iedereen: zowel sporters, revalidatie-patiënten, ouderen ter valpreventie,…

Elise Farrazijn doet vliegwieltraining bij een Patiënt

Tijdens een gericht onderzoek zullen de klachten in kaart gebracht worden. Bij een vermoeden van betrokkenheid van bepaalde spieren, zullen triggerpoints gezocht worden die herkenbare pijn uitlokken. Deze zullen aangeprikt worden met een steriele naald. Deze prik is nauwelijks te voelen. Indien het juiste triggerpunt aangeprikt wordt, spant de spier zich even aan (= local twitch response). Dit veroorzaakt een kortdurend krampgevoel. Achteraf zal de spier ontspannen en kan u vaak onmiddellijk al gemakkelijker bewegen. Het is normaal dat na de behandeling stijfheid of vermoeidheid in de spier gevoeld wordt, maar meestal is dit van korte duur. Na het prikken zal er eveneens nabehandeld worden aan de hand van stretching, circulatie-oefeningen, zachte weefseltechnieken, warmte.. U krijgt ook nog advies en oefeningen achteraf om zo een maximaal resultaat te behalen.

Elise Farrazijn doet dry needling bij een patiënt

 • Kinesio taping is een therapeutische tapemethode die kan gebruikt worden voor aandoeningen van het bewegingsapparaat. Via het aanleggen van de tape wordt het van nature uit helende vermogen van het lichaam vergemakkelijkt. Ondersteuning en stabiliteit aan de omliggende weefsels wordt geboden, zonder beperking van de beweeglijkheid. Kinesio taping kan gebruikt worden in alle fasen van de genezing. Kinesio tape heeft allerlei fysiologische effecten: stimulatie van mecanoreceptoren van de huid, vermindering van de ontsteking, pijnbestrijding, verbetering van de vloeistofuitwisseling tussen de weefsellagen, vermindert oedeem, ontspant of activeert de spieren, vermindert vermoeidheid in de spieren en verbetert de biomechanica van het lichaam.
 • Sporttape bv. leukotape is in tegenstelling tot kinesio tape niet rekbaar. Deze tape geeft ondersteuning aan de gewrichten en spieren, zorgt voor pijnvermindering en beperking van de pijnlijke bewegingen.

Elise farrazijn legt tapings voor blessures

ONZE PRAKTIJK

 • elise farrazijn haar kinepraktijk ruimte met toestellen

Kunnen wij jou helpen?